verslag evenementen dag

Omdat het te gevaarlijk werd om met zoveel mensen te gaan fietsen is de jaarlijkse fietsdag gewijzigd in de evenementen dag.

De evenementencommissie had 10 september een heel leuk programma opgesteld bij de Menmoerhoeve in Etten-Leur. Nadat het weekend vooraf erg warm en zonnig was viel het weer deze dinsdag flink tegen, het was koud en stormachtig. Maar dat mocht de pret niet drukken, met een grote groep mensen werd verspreid over diverse auto’s om 10.00 vertrokken vanaf de Knip. Bij de Menmoerhoeve aangekomen kwamen daar de leden uit Etten-Leur, Noordhoek en Fijnaart nog bij, totaal waren we met 46 personen. Daar werden we verwelkomd met een kop koffie/thee en een stuk appeltaart. Daarna werd gestart met 2 rondjes boulen. Marianne, Mat en Cees hadden alle attributen om te spelen meegenomen en 11 banen uitgezet. Dit viel niet mee op het natte gras, hier werd dan ook heel wat afgelachen, de ballen rolden niet echt lekker. Er waren geen prijzen te winnen, de punten deden er ook niet toe, dit was echt voor de lol en dat hadden we.

Omdat de weersvoorspellingen niet best waren voor de middaguren werd hierna vertrokken naar het veld zonnebloemen, men had hier met veel moeite het schilderij van Vincent van Gogh ingezaaid.

Heel veel werk want de 1e keer was mislukt door alle regen. Het veld zag er nu mooi uit, vol prachtige zonnebloemen waar we tussendoor mochten lopen.

Net op tijd waren we weer terug voordat de 1e druppels begonnen te vallen en konden we beginnen aan een lekkere boerenlunch. Een lekker soepje en boterhammen met een kroket en een omelet, het smaakte allemaal prima.

Het middagprogramma bestond uit diverse leuke spellen,  we werden verdeeld in groepen die om de beurt zoveel mogelijk punten moesten zien te verdienen. Het was een heel leuk afwisselend traject. Bij het klompen stapelen was er verwarring over de opzet, sommige begonnen met 4 klompen als basis en andere met veel meer, zodat de stapel ook groter werd.

Ook bij andere spelletjes werden de spelregels niet altijd hetzelfde toegepast, maar de punten waren niet het belangrijkst deze middag, het was gezellig en we hadden plezier. Het spel met de tol riep bij de meesten van ons wel herinneringen op aan vroeger toen we op straat speelden met een simpele tol en een touwtje. Het balanceren met een pingpongballetje viel ook niet mee, er waren er niet veel die hem bovenin kregen voor de 100 punten. Nadat iedereen alle spellen had afgerond werden we nog getrakteerd op een gratis drankje en werd de einduitslag bekend gemaakt. De “zwanen” hadden blijkbaar de meeste punten verzameld, waar Tonny er blij mee was. Zij kregen een leuke sleutelhanger met klompjes. De middag vloog voorbij en voor we het wisten moesten we naar huis. We kunnen terugkijken op een hele geslaagde middag, waarin iedereen het erg naar zijn zin heeft gehad.

Dank je wel evenementen commissie voor de goede organisatie.