Jaarlijkse fietstocht ,,Fietsen en boulen”

Dinsdag 3 september, onze jaarlijkse fietstocht staat gepland, toen ik vanochtend  buiten keek dacht ik hé de verwachtingen waren gister toch beter voor vandaag.  Er staat een behoorlijk windje en het is flink bewolkt, toen ik buiten kwam dreigde het zelfs te gaan regenen. Maar ondanks al deze teleurstellingen toch maar opgetogen naar ,,De Knip” om vanaf daar te vertrekken met 22 personen d.m.v. een mooie knooppunt route richting Oud Gastel. We hadden vanaf het begin de wind van voren, bij knooppunt 33 bij Standdaarbuiten stond onze Frank met zijn auto met daarachter een lege fietsendrager en twee medepassagiers. In een rustig tempo zijn we dus naar ons Boules adres gefietst en dat was bij Gastel Sfeer aan het Mark-vlietkanaal. Daar aangekomen werden we door de club getrakteerd op koffie met een heerlijke punt appeltaart (alle overige consumpties waren voor eigen rekening). 

 

     

 

Na de koffie zijn we op het grasveld twee games gaan spelen. Het waren natuurlijk niet zulke mooie strakke banen zoals op ons eigen terrein, maar het grasveld was voor ons deze ochtend nog gemaaid. Al met al waren het toch twee leuke games met budjes die in het gras zakten en hobbelende ballen die niet luisterden naar de werpers. De behaalde punten werden voor iedereen genoteerd als pluspunten dus won je met 13 – 8 dan kregen de winnaars 13- en de verliezers 8 punten achter hun naam genoteerd.

 

 

 

 

 

       

 

Daarna zijn we weer naar het terras gegaan alwaar we één lange tafel geformeerd hebben en gezamenlijk de lunch hebben genuttigd.

 

   

 

               

 

Inmiddels was het drie uur geweest dus besloten we de route weer aan te vangen richting Zevenbergen, via Stampersgat en Standdaarbuiten. In Stampersgat wilde Riet graag wat meer informatie over wat ze allemaal hadden. Nou omdat Giel en Toon daar al eerder geweest waren konden we haar dus vertellen waar de bakker en de slager gevestigd waren en dat ze er ook een  nieuwe wijk hebben (die we helaas vanwege de tijd niet konden tonen). Ook de cakewalk (dijk op, dijk af) was een prettige afwisseling in deze tocht. Ook hebben we nog even stil gestaan bij de gerestaureerde ,,Keenesluis” die we in onze route tegen kwamen. In Zevenbergen aangekomen viel een klein aantal deelnemers af die de kortste route naar huis namen. Maar de meeste gingen gelukkig mee naar ons clubhuis alwaar we de derde game van de dag nog speelden.

 

 

Uiteindelijk waren er 4 leden die alle drie de wedstrijden gewonnen hadden dus moest er een barrage komen, wie het eerst 7 punten speelde werd de dagwinnaar. En het werd een langdurige en vooral spannende barrage. Met veel aanmoedigingen van de beste stuurlui zoals: ohh jongens, kom op er tegen aan, opletten ballen tellen, die is te hoog Fred, Frans trek je truken doos open, Frans schop in de war en nog veel meer goede raad kwam uiteindelijk Fred J. als winnaar uit de bus, gevolgd door Ad M, Frank B. en Frans v. R. met voor elk een lekker flesje wijn voor de barrage spelers. Helaas heb ik van deze laatste fase geen foto's meer gemaakt.

Ik denk dat een ieder uiteindelijk met een fijn gevoel weer thuis is gekomen.

Ondanks een kille start is het toch een prachtige dag geworden.

 

                     

 

                     3e prijs winnaar van de fietstocht.

 

 

__________________________________________________________________________

Zaterdag 31 augustus.

Onze jaarlijkse vriendschappelijke wedstrijd tegen Oosteind  staat gepland, dit jaar wordt deze wedstrijd bij ons in Zevenbergen gespeeld.

Onze wedstrijdleider Frie heeft voor deze wedstrijd iets speciaals bedacht een soort van koppelwedstrijd en wel zo dat alle spelers rouleren en het toch een wedstrijdje werd tussen Oosteind tegen Zevenbergen,  14 personen uit Oosteind en ook 14 uit Zevenbergen.

Het was voor iedereen even wennen maar het was een leuke verandering van een koppelwedstrijd en prima uitgewerkt door Joke en Frie. Zevenbergen nam in de eerste ronde al de leiding door 4 van de 7 wedstrijden te winnen, waarvan eentje zelfs met 13 tegen 0.

Na een gezellige kopje koffie met iets lekkers erbij vangt de 2e ronde aan, je merkt aan alles dat deze spelers elkaar kennen, ondanks zij elkaar slechts één keer per jaar ontmoeten.

Deze ronde neemt Zevenbergen een nog grotere voorsprong door alweer 5 van de 7 wedstrijden te winnen, in de 3e ronde wint Zevenbergen alle 7 de wedstrijden, toch weten wij dat er in Oosteind goede boulers zijn, maar het is mogelijk dat zij hun dag niet hebben, en niet gewend zijn aan onze baan dat is misschien in ons voordeel geweest, zij pakten het heel sportief op en we hebben er met elkaar een gezellige middag van gemaakt.

Ter afsluiting hadden Theo en Toon gezorgd voor nog een paar lekkere hapjes waarvan iedereen met volle teugen heeft genoten.

1e plaat Fred J met 3 36 pnt.

2e plaats Chris.tine M. met 3 32 pnt.

3e plaats Jan Z. met 3 29 pnt.

______________________________________________________________________________